Meny

Kontakt

Digital Sør AS

 

4635 Kristiansand

Nedre Hånes 6

911 70 803

post@digitalsor.no

Wordpress digital sør

WordPress ble unnfanget i 2003 av den engelske utvikleren Mike Little og den amerikanske utvikleren Matt Mullenweg. Hensikten deres var å skape et bedre verktøy for blogging, resten er historie. I dag er WordPress det desidert mest brukte publiseringssystemet med mer enn 60 millioner nettsteder. Med andre ord, WordPress har mildt sagt blitt svært populært i løpet av de snart 20 årene publiseringsløsningen har eksistert. Dette er selvfølgelig ikke uten grunn, det skal vi si litt mer om her.

Når man skal bygge nye nettsider kan man velge mellom å benytte seg av en publiseringsløsning, eller å utvikle et nettsted fra bunnen av. Begge løsningene har sine fordeler og ulemper man er nødt til å ta hensyn til. Utvikling fra bunnen av er imidlertid som regel så tidkrevende og kostbar, at det er forbeholdt de veletablerte med tykkere lommebok. For mange er det å ta i bruk en eksisterende publiseringsløsning en langt mer overkommelig affære, men det er viktig å velge den rette løsningen for å få mest mulig ut av nettstedet ditt.

Og det er her WordPress kommer inn. Selv om WordPress opprinnelig ble utviklet til å være et bloggverktøy har systemet i dag utviklet seg til å bli et publiseringsverktøy som kan brukes til det aller meste. WordPress kan tilpasses og tweakes til omtrent en hvilken som helst bruk. Og sidene du bygger har ofte ikke vesentlig dårligere resultat enn om du skulle kodet sidene fra bunnen av.

WordPress er det mest fleksible verktøyet

Men hvorfor velge WordPress fremfor andre publiseringsverktøy? Det finnes mange gode verktøy, men det er likevel mange argumenter for å velge akkurat WordPress. For de som ikke allerede er kjent med WordPress, fungerer systemet slik at man installerer et grunnverktøy på nettsiden, et slags reisverk man bygger videre på ved å tilføre templates (ferdige eller halvferdige nettsideoppsett) og plug-ins med forskjellig funksjonalitet etter ønske og behov. Dette kan være alt fra oppsett av nettbutikker eller diskusjonsforum, delingsfunksjonalitet for sosiale medier, oversettingsverktøy, osv.  Det finnes tusenvis av slike templates eller themes som det kalles på WordPress-språket, og myriader av plug-ins å velge mellom. Mye er gratis, en del må du betale litt for. Men sammenlignet med hva det ville koste deg å lage det selv, er dette peanuts. Alle nettsider som er bygget i WordPress er bygget på det samme stillaset, det er tilvalgene dine som gjør nettstedet ditt til det du ønsker at det skal være. Med alle de mulighetene verktøyet tilbyr, er WordPress uten tvil det mest fleksible publiseringssystemet på markedet.

I motsetning til mange andre publiseringsverktøy, er WordPress basert på åpen kildekode. Dette betyr at det er tusenvis av utviklere som hele tiden bidrar til å gjøre verktøyet bedre, og som sørger for at verktøyet til enhver tid er noe av det mest moderne du kan få på markedet.

Det faktum at så mange til enhver tid bidrar med utvikling og kildekode har også gjort WordPress til et svært stabilt publiseringsverktøy. Sikkerhet er også viktig, og i WordPress er den godt ivaretatt. Du må selv sørge for gode rutiner for oppdatering av systemet og backups, men det finnes plug-ins som hjelper deg langt på vei.

Det mest fantastiske av alt? Jo det er selvfølgelig at systemet er åpen kildekode og gratis for alle å bruke. Ja, det finnes themes og plug-ins som koster penger, men du kan fint bygge deg en nettside uten å bruke en krone på disse. Og skulle du ha behov for noe som koster penger, snakker vi ofte om noen hundrelapper for lisenser. En kostnadsfri nettside fordrer selvfølgelig at du kan sette opp sidene selv, hvis ikke må man betale noen som kan dette for å gjøre det. Og selv om WordPress er et forholdsvis intuitivt verktøy, krever det ofte mye tid før nettsiden din er ferdig. Men selv om du velger å la noen gjøre jobben for deg, (for eksempel oss) kommer du unna med en langt hyggeligere pris enn om du skulle fått bygget sidene fra bunnen av.

Vi hjelper deg gjerne videre, det er bare å ta kontakt med oss!