Meny

Kontakt

Digital Sør AS

 

4635 Kristiansand

Nedre Hånes 6

911 70 803

post@digitalsor.no

Det finnes flere måter å bygge nettsider på. Noen velger å benytte seg av et rammeverk med en integrert page builder, andre velger å kode nettsidene fra bunnen av. Det er rett og slett to forskjellige metoder for å bygge en nettside. Begge metoder har sine fordeler og ulemper, og valget av hvilken metode du skal bruke, avhenger av dine unike behov og ønsker.

En page builder er et verktøy som gir deg muligheten til å bygge et nettsted ved å dra og slippe elementer. Dette gjør det enkelt for deg å legge til tekst, bilder, videoer, skjemaer, og andre elementer uten å måtte kode. Page builders er gjerne integrert med et CMS, slik at du enkelt kan administrere nettstedet ditt etter at det er bygget.

nyhetsbrev

En kodet nettside, derimot, er bygget ved å kode manuelt. Dette innebærer gjerne CSS, PHP og JavaScript eller lignende. Å kode selv gir deg full kontroll over nettsiden din, og du kan tilpasse det akkurat slik du vil.

Hardkodede nettsider gir også deg muligheten til å optimalisere nettstedet ditt for ytelse og tilgjengelighet, og du kan også integrere tredjepartsverktøy og tjenester.

Vi er veldig glade i kaffe, så hvorfor ikke ta en kaffe og en prat?

Telefon: 401 84 862

E-post: post@digitalsor.no

Så hva bør jeg velge?

Så hva skal man velge? Det kommer helt an på hva man ønsker å oppnå med nettstedet. Hvis du ønsker å lage et nettsted raskt og relativt rimelig, er en page builder et godt valg. En page builder gir deg også større muligheter til å kunne endre sidene på egen hånd uten å kunne mye om koding. Så dersom du ikke har koding kunnskaper og ønsker en fleksibel side, kan en side med en page builder være veien å gå. 

Det finnes imidlertid flere ulemper ved å bruke en page builder for å bygge et nettsted. Her er noen av de vanligste:

 • Begrenset tilpasning: Selv om en page builder gir deg muligheten til å legge til elementer ved hjelp av dra-og-slipp-funksjonen, kan det være begrenset hva du kan tilpasse. Du kan kanskje ikke endre koden for å tilpasse nettstedet ditt på en mer avansert måte.

 • Ytelsesproblemer: Når du bruker en page builder, kan det være flere kodelinjer og skript som kan påvirke nettstedets ytelse. Dette kan føre til at nettstedet ditt lastes langsommere og kan gi dårligere synlighet i søkemotorer enn med en hardkodet side.

 • Begrenset tilgjengelighet: Enkelte page builders kan ha begrensninger på tilgjengelighet, dette kan føre til at nettstedet ditt ikke kan tilpasses for personer med funksjonsnedsettelser.

 

Hvis du ønsker full kontroll og tilpasning, og har tid og et relativt høyt budsjett, kan en hardkodet nettside være et bedre valg. Hardkoding gir flere fordeler, blant annet:

 • Kontroll over koden: Når du hardkoder, har du full kontroll over koden og kan tilpasse den til dine spesifikke behov.

 • Ytelse: Hardkodede nettsider kan ha bedre ytelse enn nettsider som er bygget med en page builder, siden hardkoding gir mulighet for å optimalisere koden.

 • Fleksibilitet: Hardkoding gir fleksibilitet og mulighet for å lage unike funksjoner og løsninger.
 • Sikkerhet: Nettsider som er hardkodet kan være mer sikre siden det ikke finnes noen ferdige maler eller plugin som kan utnyttes av hackere.

 

Det finnes imidlertid flere ulemper ved å bruke en hardkodet nettside. Her er noen av de vanligste:

 • Det tar lenger tid: Det tar lenger tid å bygge en nettside ved å skrive kode manuelt. Utviklere tar gjerne betalt per time, og en hardkodet side blir flere ganger så dyr som en side basert på en page builder. Dette kan være en ulempe hvis du har et begrenset budsjett eller et tidspress.

 • Feil kan være mer kostbare: Hvis du gjør en feil i koden din, kan det føre til at nettstedet ditt ikke fungerer som det skal. Feilene kan være mer kostbare å rette på enn hvis du hadde brukt en page builder.

 • Vanskeligere å oppdatere: Det kan være vanskeligere å oppdatere og vedlikeholde en hardkodet nettside, spesielt hvis du ikke har kunnskapen eller verktøyene for å gjøre det.

 • Begrenset funksjonalitet: Det kan være begrenset funksjonalitet som er innebygd i løsningen. Alle funksjoner du ønsker må kodes fra bunnen av.

 

Det er dermed viktig å ha en del klart for seg når man skal gjøre valget mellom en hardkodet side og en page builder til et prosjekt. De viktigste er budsjettet ditt, hvor lang tid du har på deg og hvilke behov du har som må dekkes. Velger du en løsning med page builder får du noe, men må velge bort andre ting. Velger du hardkoding får du mye, men må regne med å betale flere ganger mer, både når du lager siden og på vedlikehold. Det er viktig å lage seg en oversikt over «pro’s and con’s», og å gjøre en kartlegging på behov. Ellers er det lett for at du blir misfornøyd med resultatet.